Een WA (wettelijke aansprakelijkheid) autoverzekering is een verplichte verzekering, en gelijk ook de meest goedkope autoverzekering. Zonder deze autoverzekering mag u niet de weg op. En dat is een hele geruststelling dat iedere automobilist verzekerd moet zijn. Jij kunt namelijk zelf een aanrijding veroorzaken, maar ook zonder schuld schade krijgen. De tegenpartij is minimaal WA verzekerd en u zult zonder moeite de schade op hem kunnen verhalen. Bij een WA verzekering wordt de schade die u heeft aangericht bij derden vergoed en uw eigen schade is voor eigen rekening.

U kunt de auto WA verzekeren, maar ook uitgebreider. Het ligt een beetje aan de leeftijd van de auto, hoe u deze verzekerd wilt hebben. Om een auto van 14 jaar duur te verzekeren heeft geen nut, de dagwaarde van de auto is dan erg laag en als deze auto total loss wordt verklaard krijg je er nooit de nieuwwaarde voor terug. Bij een nieuwe of erg jonge auto kunt u zich wel verzekeren tegen de nieuwwaarde. Bij schade krijgt u dan wel tot de nieuwwaarde vergoed, maar de premie is dan ook veel hoger dan bij alleen een WA verzekering. Bereken autoverzekering, of maak een simulatie autoverzekering om erachter te komen hoe hoog die premie is.

Bij het afsluiten van een autoverzekering is de premie niet alleen afhankelijk van de soort verzekering maar ook van het aantal schade vrije jaren die u heeft opgebouwd en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Ook of uw bestelauto benzine of diesel verbruikt kan van invloed zijn. Wat de beste autoverzekering is voor uw situatie, moet een persoonlijke vergelijking uitwijzen. Omdat autorijden toch al erg duur is, is het de moeite waard om voor de juiste autoverzekering te kiezen. Je autoverzekering vergelijken kan een hoop geld besparen: goed verzekerd, maar niet te duur de weg op!