Waar kies je voor: een doorlopende reisverzekering of een reisverzekering voor de periode dat u op vakantie gaat? Zoals bijna elke verzekering is ook de reisverzekering persoonsgebonden. Reist u het gehele jaar door dan is natuurlijk de doorlopende reisverzekering een welkome oplossing. U hoeft nooit meer op de laatste dag voor uw vertrek te denken: “o, jee, de reisverzekering vergeten”.

Voor een klein bedrag meer, gaat u het gehele jaar door goed verzekerd op reis. Gaat u bijvoorbeeld elk jaar twee weken op vakantie, dan sluit u slechts voor die periode een reisverzekering af. Een reisverzekering is niet verplicht, toch wordt deze aan iedereen aangeraden. Vaak moet er eerst een ernstig ongeval gebeuren voordat men ervan is overtuigd dat een reisverzekering meer is dan een verzekering die de schade aan je tent betaalt.

Ook een reis- en annuleringsverzekering biedt uitkomst voor veel mensen. Komt er op het laatste moment iets tussen (familieomstandigheid, scheiding e.d.), dan vergoedt de verzekering (een deel van) de kosten die u gemaakt heeft voor uw vakantie.

Heeft u de pech dat u door omstandigheden terug moet naar Nederland, dan helpt een goede reisverzekering u om zonder dat het u iets kost terug te keren naar Nederland. En niet alleen het geld telt op zulke moeilijke momenten, maar de gehele organisatie er rondom heen die voor u keurig geregeld wordt, is met geen geld goed te maken.

Met een goede reisverzekering wordt u alles uit handen genomen als er zich een calamiteit voor doet. Wilt u weten welke reisverzekering voor u de goedkoopste is? Vergelijk reisverzekeringen en bespaar direct!