Onder een woonverzekering vallen meer dan één verzekeringen namelijk:

  • een inboedelverzekering;
  • een opstalverzekering;
  • een glasverzekering;
  • een aansprakelijkheidsverzekering.

U kunt deze verzekeringen allemaal tegelijk afsluiten, wellicht komt u in aanmerking voor pakketkorting, let daarop bij de voorwaarden. Een woonverzekering zorgt ervoor dat u verzekerd bent tegen de kosten bij bijvoorbeeld inbraak, brand, ruitschade enz. De premie van de inboedelverzekering is afhankelijk van de geschatte waarde van uw inboedel. U kunt deze waarde telkens aanpassen of automatisch elk jaar laten verhogen. Het is van belang dat u een duidelijk beeld heeft van de waarde van de inboedel en dat u grote, waardevolle aankopen betreffende de inboedel bij uw verzekeringsmaatschappij meldt, anders raakt u onderverzekerd.

en opstalverzekering betreft uw woning, deze woning wordt getaxeerd en naar aanleiding van het bedrag van de herbouwwaarde betaalt u de premie. Wanneer u gaat verbouwen of aanbouwen is het belangrijk dat u dit door geeft aan de verzekeringsmaatschappij, omdat u ook bij deze verzekering onderverzekerd kunt geraken. Er kan een clausule worden opgenomen dat u zowel bij de inboedel- als bij de opstalverzekering, niet onderverzekerd kunt geraken. De verzekeringsmaatschappij past dan elk jaar het bedrag van de verzekerde waarde aan.

Bij de woonverzekering is een behoorlijk verschil in premie te ontdekken als u op zoek gaat naar de beste. Let niet alleen op het premiebedrag maar ook op de voorwaarden. Lees vooral ook de recensies van mensen die ooit een beroep op de verzekeringsmaatschappij hebben gedaan en maak dan de juiste keuze.